Efterfester och sex — nu släpper NRK ny ungdomsserie

Känner du igen kändisarna från "Skam"?
Känner du igen kändisarna från "Skam"?

Nu överraskar NRK med en ny serie som tar vid där populära ”Skam” slutade. Den nya serien ”Blank” kommer handla om livet efter gymnasiet, där du får följa 19-åriga ungdomars vardag från morgon till kväll.

Serien kommer handla om efterfester, osäkerhet, sex och en vardag som verkar ”osedvanligt äkta”. Utan förvarning lade NRK under lördagskvällen ut början på första avsnittet av den nya ungdomsserien ”Blank”.

Påminner om ”Skam”

Enligt NRK ska serien påminna om dundersuccén ”Skam” som också är en dramaserie om gymnasieungdomar i Norge. Serien ”Skam” tar upp hur det är att vara i de senare tonåren i Norge. ”Russetiderna”, det norska studentfirandet, är ett återkommande tema genom alla fyra säsonger. Serien tar även upp vänskap, utanförskap, sex, fest och religion samt visar exempel på hur dagens ungdomar hanterar sina känslor på olika sätt. Precis som ”Skam” ska ”Blank” rikta sig främst till ungdomar. Formen är densamma – serien läggs upp klipp för klipp i realtid och kompletteras med rollfigurernas Instagraminlägg och sms på en särskild sajt – här.

Översiktligt handlar ”Blank” om 19-åriga Ella och hennes kompis Susanne som delar lägenhet. Ella är tillsammans med Mats som också är en av huvudpersonerna i serien.

Nytt avsnitt varje söndag

Hittills har tre videoklipp och tre skärmdumpar lagts ut. Minst tre Instagramkonton, som ska tillhöra seriens tidigare nämnda karaktärer Ella, Susanne och Mats, är knutna till serien. På söndag morgon är det tänkt att veckans klipp ska samlas i ett avsnitt.

Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget