Efter Paradise Hotel-kontroversen: ”De borde inte låta honom vara kvar"

Produktionsbolaget bakom Paradise Hotel, Mastiff, är i blåsväder efter att en deltagare anses ha uttryckt sig sexistiskt i programmet. Läget har frågat vad tittarna tycker om agerandet.

Programledare Nicole Falciani.
Programledare Nicole Falciani.

Deltagaren har sagt att han tycker ”mannen ska bestämma” och att han ”gillar att tygla”. Till sin partner sa han att han kan sköta spelet medan hon ser snygg ut.

Läget frågade tio ungdomar på stan som var överens om att produktionsbolaget har ett ansvar att agera när en deltagare uttrycker sig olämpligt. Särskilt eftersom programmet når hundratusentals unga tittare.

– Jag vet inte om de tycker att han gör bra tv, att de vill ha med honom för att få fler tittare, säger Linnea Lindrud, 16.

Hon tycker att produktionsbolagets ansvar gentemot tittarna borde väga tyngre än bra tv.

Mimmi Krekula, 18, Tuva Björkén, 18, och Roya Tittelbach, 17, tycker också produktionsbolaget bör tänka på vad de visar för tittarna.

– De borde ju göra någonting i alla fall. De kan inte acceptera sådant beteende, säger Roya.

Roya Tittelbach, Tuva Björkén och Mimmi Krekula tycker produktionsbolaget har ett ansvar att agera mot deltagarens beteende.
Roya Tittelbach, Tuva Björkén och Mimmi Krekula tycker produktionsbolaget har ett ansvar att agera mot deltagarens beteende.

Deltagaren var omtalad även under sin första säsong när en deltagare uppgav att han varit närgången mot hennes vilja. Han har efteråt sagt att han var väldigt full.

Roya tycker inte han borde fått komma tillbaka för en andra säsong.

– Varför lät de ens honom vara med igen? Han måste ju lära sig att han inte får bete sig så.

Susanne Nylén är presschef på Nent som är ansvarig utgivare för programmet. I en kommentar till Läget säger hon att de tar kritiken på största allvar. Hon säger att de inte delar deltagarens åsikter men valde att visa hans uttalanden eftersom det påverkade honom i spelet. Det skulle vara svårt för tittarna att förstå om man inte visade det. Hon säger att han får delta igen då det som inträffade förra året bedömdes vara löst på plats där och då.

Läget har också sökt deltagaren i fråga utan svar. Till Aftonbladet har han tidigare sagt att klippen vinklats. Han säger att han uttryckte sig med glimten i ögat och att skämten misstolkades.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget