Efter beslutet - StFF totalvänder

Läget har tidigare rapporterat att Stockholms lokalfotboll planerade fullfölja sina planer om att återuppta seriespelet till helgen. Nu har beslutet ändrats och samtliga spelplaner ställs in.

Fortsatt tomma fotbollsplaner i Stockholms kommun.
Fortsatt tomma fotbollsplaner i Stockholms kommun.

Trots kritik från statsminister Stefan Löfvén planerade Stockholms Fotbollsförbund att under helgen dra igång sitt lokalspel, vilket skulle beröra division 4-7 för herrar och 3-5 för damerna samt S:t Erikscupen, veteranserierna och en del ungdomsserier.

"Efter samtal med Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Stockholm är vår bedömning att det tydligt framgår att vår fotbollsverksamhet inte bidrar till smittspridningen annat än möjligen marginellt.", skrev Stockholms Fotbollförbund på sin hemsida.

Efter att beslutet blev allmänt känt möttes StFF av hård kritik.

Nytt beslut - igen 

Under torsdagens presskonferens med Folkhälsomyndigheten och Statsepidemiolog Anders Tegnell förmedlades det tydlia beslutet om att inga seniormatcher bör skjutas upp. Det spelar heller ingen roll huruvida det är tränings- eller tävlingsmatcher.

– Nej, inga matcher. Så ser regelverket ut, sade Tegnell under presskonferensen.

Efter beskedet meddelade StFF att dem skjuter upp alla seniormatcher fram till 6 maj.

–  Vi är tacksamma att det blev ett förtydligande så att vi kan gå vidare i verksamheten, sade StFFs ordförande Lars Ekholmer till Aftonbladet.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget