Stockholms fotbollsserier drar i gång - trots kritik

Trots coronakrisen ska det regionala seriespelet dra i gång i Stockholm i morgon. Nu protesterar flera lag mot beslutet, som även kritiseras av statsminister Stefan Löfven.

Stora delar av idrottsvärlden står still.
Stora delar av idrottsvärlden står still.

I morgon drar Stockholms fotbollsserier i gång igen - trots coronapandemin. Det har Stockholms Fotbollförbund (StFF) beslutat.

"Efter samtal med Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Stockholm är vår bedömning att det tydligt framgår att vår fotbollsverksamhet inte bidrar till smittspridningen annat än möjligen marginellt.", skriver Stockholms Fotbollförbund på sin hemsida.

De serier som kommer att dra igång är herrarnas division 4-7, damernas division 3-5, S:t Erikscupen, veteranserierna och en del ungdomsserier.

Många missnöjda med beslutet

Flera lag är missnöjda med beslutet och har nu startat kampanjen #intenu, för att försöka skjuta upp seriestarten.

– Vi vill visa att det finns ett motstånd. Det finns flertalet klubbar som engagerar sig emot det här, säger fotbollsspelaren Martin, initiativtagare till #intenu till TT.

Även statsminister Stefan Löfven är kritisk mot beslutet. Han menar att fotbollsmatcher kan öka smittspridningen och sätta mer press på sjukvården.

– Att fortsätta spela seniormatcher fast man vet att det är risker för smitta och skador i samband med resa och match, det menar jag är onödigt och oansvarigt, säger Stefan Löfven till Aftonbladet.

StFF: De flesta vill spela

Lars Ekholmer är ordförande i StFF. Han har inte märkt av något större motstånd.

– Vi har inte gjort någon undersökning men efter de kontakter vi har haft med våra medlemsföreningar upplever vi att en majoritet vill att vi ska spela tävlingsmatcher, säger Lars Ekholmer till TT.

StFF är tydliga med att spelare måste vara symtomfria för att få spela.

Det är sedan tidigare förbjudet med sammankomster med över 50 personer. Nationella serier som allsvenskan, superettan och damallsvenskan har skjutit upp sina seriestarter tills vidare.

Källor: TT, Aftonbladet.

Ämnen i artikeln
Mer från: Sport
Mer från Läget