Drake skriver musikhistoria

Rapparen Drake.
Rapparen Drake.

Med sin snäppet över fyra minuter långa ”Toosie Slide” toppar Drake Billboards Hot 100-lista. Listettan är hans tredje omedelbara topplacering på Billboards Hot 100 lista – en bedrift som gör rapparen historisk.

Drake blir med ”Toosie slide” den första manliga soloartisten att lyckas med bedriften att släppa tre direkta listettor. På den kvinnliga sidan lyckades Mariah Carey under 90-talet med detsamma, skriver Billboard.com.

Det är mitt i den rådande pandemin som Drake har spelat in och släppt ”Toosie Slide” med tillhörande musikvideo. Videon till ”Toosie Slide” visar upp några enklare danssteg för en värld som praktiserar social distansering. Videon har blivit en omedelbar succé som förenar över sociala medier, inte minst på TikTok, skriver Global News.

Drake har passerat 50 hela veckor med listettor enligt Billboard.com. Han är därmed den femte artisten, och första manliga solorapparen, som nått denna milstolpe. På tronen sitter Mariah Carey med 82 veckor, följd av The Beatles på 59 veckor och Rihanna på 60 veckor.

Ämnen i artikeln
Mer från: Nöje
Mer från Läget