"Det var tufft att sitta hemma och kolla på Rapport när man egentligen skulle ha spelat på en scen i London"

Bandet Isolated Youths turné skulle ha börjat den 26 mars med en spelning i Paris. Därefter skulle de åka runt till olika europeiska städer i två veckor. Men inget blev av.

2017 startades bandet Isolated Youth, där Andreas Geidemark är trummis.
2017 startades bandet Isolated Youth, där Andreas Geidemark är trummis.

Musikbranschen har påverkat drastiskt av coronakrisen. Spelningar och turnéer har ställts in sedan virusets utbrott. Läget har träffat Andreas Geidemark som spelar trummor i postpunkbandet Isolated Youth. Han berättar om vårens inplanerade spelningar och en spelning på Roskildefestivalen i sommar.

Fram till i mars hoppades bandmedlemmarna att allt skulle bli som planerat. Men då började samtalen om framflyttade spelningar trilla in. Och för någon vecka sedan kom informationen om att Roskilde ställs in.

- Vi blev besvikna först, det var tufft att sitta hemma och kolla på Rapport när man egentligen skulle ha spelat på en scen i London, säger Andreas Geidemark.

Ändå är han glad över att de flesta spelningarna inte ställdes in utan blev uppskjutna till i höst.

Och det kommer nya kreativa sätt att nå ut med sin musik. I söndags var bandet med och spelade under festivalen Gothicats livestream. Eftersom hela musikbranschen har förändrats drastiskt på bara några veckor har artister snabbt behövt anpassa sig till det nya läget. Idag hör live-streamade spelningar till vardagen: den 2 april uppträdde svenska Yung Lean i en lastbil och allt fler dj:s har live-sets på helgerna.

I väntan på att krisen ska gå över blickar Isolated Youth framåt.

- Vi har pratat med Norrtälje Konsthall och ska nog köra ett mindre set där som vi ska live-streama, avslöjar Andreas Geidemark för Läget.

Hemma hos Andreas Geidemark i Hässelby står bandets två EP:s.
Hemma hos Andreas Geidemark i Hässelby står bandets två EP:s.
Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget