Derbyvinst för Hammarby – trots rött kort

Hammarby vinner Stockholmsderbyt mot Djurgården med 1–0.

Trots en man mindre större delen av andra halvlek, efter rött kort på Madelen Janogy.

– Det är en chock och en besvikelse att det blev som det blev, säger hon.

Stämningen var hög på Stadion.
Stämningen var hög på Stadion.

Runt 4 000 trotsade regnet och tog sig till Stockholms Stadion, för att se första derbyt för säsongen. Det är två välfyllda klackar som välkomnar spelarna in på planen. Djurgårdsläktaren visar upp ett tifo, en målning av arenan med brinnande bengaler bakom. Hammarbysidan svarade med att färga sin läktare grönvitt.

Hammarbyklacken.
Hammarbyklacken.

När Tess Olofsson blåser i gång matchen börjar Hammarby bäst. Det är också Hammarbyklacken som får jubla när Simone Boye Sørensen trycker in bollen i målet, efter en något tilltrasslad situation. Andra halvlek är jämnare, fram tills minut 65. Då får Hammarbyspelaren Madelen Janogy först frispark, men tappar sen huvudet och slår till Djurgårdspelaren i bröstet. Det resulterar i rött kort till Janogy och Hammarby tvingas spela resterande tid av matchen med en man mindre.

– Jag måste kunna hålla nerverna i styr. Det är mitt första röda kort och det trodde jag inte. Det är en chock och en besvikelse att det blev som det blev, säger Janogy.

Hammarbyspelaren Madelen Janogy får syna det röda kortet.
Hammarbyspelaren Madelen Janogy får syna det röda kortet.

Därefter tar Djurgården över mer och mer, men utan att skapa de riktigt farliga målchanserna. Hammarby håller undan och tar sin femte raka seger. Djurgården åker på sin tredje förlust för säsongen.

– Vi har bra momentum i andra, före utvisningen. Då blir vi lite väl forcerande i spelet och den klara chansen kom aldrig. Att vi inte får in en kvittering i slutet är surt, säger DIF-tränaren Magnus Pålsson.

Efter att fem spelade omgångar är Hammarby enda laget som tagit full pott och leder serien med tre poäng till närmast jagande lag. Djurgården står kvar på sex poäng och ligger på en åttonde plats.

Hammarbyspelarna firar segern med de tillresta fansen.
Hammarbyspelarna firar segern med de tillresta fansen.
Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget