CNCO: "Despacito" har öppnat dörrar

Pojkbandet som nu är aktuella med sitt andra album "CNCO".
Pojkbandet som nu är aktuella med sitt andra album "CNCO".

Med sina svängiga latinamerikanska rytmer och över en miljard Youtubevisningar har pojkbandet CNCO nu som mål att erövra Europa.

Redan när de landade på svensk mark stod fans på flygplatsen och ville få en glimt av gruppen. ”Hur vackert är Sverige” skriver gruppen på sin Instagram, följt av en sverigeflagga och ett blått hjärta. De fem killarna, som bildar pojkbandet CNCO, har sin största publik i spansktalande länder. Nu vill de också att övriga Europa ska få upp ögonen för deras musik.

– Jag tror att låtar som "Despacito" har öppnat upp dörrar för oss, att folk är mer öppna för latinamerikansk musik och kan känna "wow, jag ger det här en chans", säger Joel Pimentel.

Musiken förenar

CNCO står för ”cinco” som på spanska betyder fem, och medlemmarna Joel Pimentel, Richard Camacho, Erick Brian Colon, Christopher Vélez och Zabdiel De Jesús härstammar från Latinamerika och sjunger på spanska. Gruppen bildades och slog igenom i det amerikanska tv-programmet ”La banda” 2015 och producenten Ricky Martin lät gruppen vara förband på sin egen världsturné. Nu är han dessutom deras manager.

– Vår musik är väldigt bra att dansa till och texterna är inte speciellt komplicerade, melodierna är fräscha och nya. Just nu har vi fans i Israel och Japan, platser där vi aldrig hade väntat oss att folk skulle lyssna på vår musik. Allting är möjligt, säger Richard Camacho.

Samma trend ser de i Sverige.

– De kan inte spanska men de kan varje låttext, det är galet hur musik kan förena på det sättet, säger Christopher Vélez.

Sjunger till fansen

Gruppen är nu aktuella med sitt andra album ”CNCO” och besöker under april månad ett fåtal utvalda länder i Europa, däribland Sverige.

– Det är ett väldigt fräscht album, mycket mognare och mer annorlunda än vårt tidigare. Än så länge verkar det som att folk gillar det eftersom att vi toppar Billboards latinamerikanska lista, säger Christopher Vélez.

På det nya albumet kan vi bland annat höra en remix på superhiten "Reggaetón lento", men också strömningssuccéer som "Mamita" och "Hey dj”.

– Vi sjunger alltid om kärlek, och på det nya albumet talar vi till våra fans. Det är lite mer personligt den här gången och handlar om våra egna liv och erfarenheter, säger Zabdiel De Jesús.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget