Chokladbollens dag

Det klassiska svenska bakverket har fått sin egen högtidsdag.
Det klassiska svenska bakverket har fått sin egen högtidsdag.

Den 11 maj är chokladbollens dag, och det firar vi på Läget med att bjuda på vårt bästa chokladbollsrecept.

Du behöver:

150 g rumstempererat, mjukt smör

1,5 dl strösocker

3 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

2 msk kallt kaffe

4 dl havregryn

kokos, pärlsocker eller annan topping

(cirka 30 stycken)

Gör så här:

1. Rör ihop smör och socker till en jämn massa.

2. Rör i kakao, vaniljsocker och kaffe. Blanda sist i havregrynen.

3. Forma små bollar av smeten och rulla dem i valfri topping. Två klassiker är kokos eller pärlsocker.

4. Om det behövs - låt bollarna stelna en stund i kylen.

5. Ät!

Källa: arla.se

Chokladbollar kan bakas på massor av olika sätt - ett tips är till exempel att rulla in en chokladbit eller en kola i varje boll.
Chokladbollar kan bakas på massor av olika sätt - ett tips är till exempel att rulla in en chokladbit eller en kola i varje boll.
Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget