Carolas svar på kritiken: ”Jag var helt OFÖRBEREDD”

I söndags klampade Carola Häggkvist i klaveret med sitt uttalande om skjutningarna runt om i landet. Ett uttalande som många anser främlingsfientligt.

Foto: Jessica Got/TT

Intervjun tar avstamp i artistens 40-års jubileum och journalisterna följer Carola under en eftermiddag. De beskriver artistens resa till att bli en av de mest kända sångerskorna genom tiderna.

Foto: Johan Nilsson/TT

Ser en negativ utveckling i Sverige

Men artikeln berör även hennes arbete med människor på flykt. För åtta år sedan välkomnade hon nyanlända vid Medborgarplatsen under flyktingkrisen. I intervjun säger hon nu att hon ser en negativ utveckling i Sverige.

– Jag tycker inte man kan säga kom och lev som ni vill i vårt land. Det är inte fegt att värna Sveriges traditioner och sjunga Den blomstertid på skolavslutningarna. Ibland blir jag helt förtvivlad över utvecklingen. Vi ser ju resultatet, säger Häggkvist till Svenska Dagbladet.

Hur syns resultatet? Carolas svar på frågan väckte en kritikstorm.

– I form av skjutningarna. I form av polisen som bara ropar på hjälp. Vi släpper in och ska vara snälla mot människor som har en helt annan ideologi, där det till och med står i deras skrifter att det är okej att ljuga för otrogna. Nu är vi inne på riktigt tuffa puckar men så är det. Det är därför Iran ser ut som det gör i dag. De säger vi dödar inga. Det gör de visst. De har förvridit sanningen, svarar Carola.

Sångerskan ska medverka i SVT:s Eid konsert, som i år fokuserar på kvinnorevolutionen i Iran.

Bemöter kritiken på Instagram

Carola bemöter anklagelserna på Instagram. Hon är ledsen över att reportaget har sårat, och menar att nyanseringen har uteblivit. Hon skriver även att hon fick se intervjun över mejl samma dag som hon skulle resa iväg över påsk.

Foto: Instagram

Ursäkten är dock redigerad. Att hon fått intervjun över mejl samma dag som hon rest iväg är något som framkommer först i den andra versionen.

“Så gissa om jag har haft ont i magen den senaste tiden, inför att artikeln skulle komma ut (med en känsla av att vara helt utelämnad i tidningens våld.)”, skrev Carola i sin ursprungliga ursäkt.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget