Började som UF-företag – omsätter nu 4 miljoner kronor

Hanna Jörnhammar startade sitt företag under gymnasietiden. Nu driver hon det på heltid, online och med två fysiska butiker. Men hon vill inte offra sitt liv för sitt företag.

Hanna Jörnhammar har fått ett intresse och en uppskattning för materialet linne som har växt i takt med att de skapat och utvecklat produkter.
Hanna Jörnhammar har fått ett intresse och en uppskattning för materialet linne som har växt i takt med att de skapat och utvecklat produkter.

Hanna Jörnhammars företag Lin living säljer linne-produkter; lakan, hemtextilier och kläder. Det var först en idé för ett UF-företag, som startades hösten 2013, och har sedan utvecklats till ett företag som i sin senaste årsrapport omsatte miljonbelopp.

Trots att corona-pandemin förstås påverkat så har affärerna fungerat bra det senaste året, bland annat för att de säljer så pass mycket via deras webb-butik.

– 90 procent av det vi säljer är via vår e-handel, berättar Hanna Jörnhammar.

Hennes mål för företaget har förändrats under tiden hon drivit det, men hon har också insett att de växande målen gör att det kan hända att man aldrig blir nöjd. Hon framhäver att det har varit mycket jobb för att nå till den plats där de nu är, men att det också blivit viktigt att röra sig framåt sakta men säkert. Och att balansera sitt liv på ett sätt som gör att hon trivs med det.

– Jag går inte över lik för att få företaget till en viss nivå, säger Hanna Jörnhammar.

Linnetyg tillverkas av växten lin, och materialet har använts för att skapa bland annat kläder i flera tusen år. Lin living samarbetar med en leverantör i Estland, vilket de anser viktigt.

– Det är 40 mil bort, säger Hanna Jörnhammar där hon sitter på Gotland. Inte på andra sidan jordklotet. Vi kan namnen på de flesta av de som sitter och syr kläderna.

Andra läser just nu
Mer från: Ekonomi
Mer från Läget