Adam Thulin vann Sveriges Mästerkock – yngsta segraren någonsin

På onsdagskvällen avgjordes finalen i Sveriges Mästerkock. Segrare blev 21-årige Adam Thulin från Katrineholm. Adam är den yngsta vinnaren i Sveriges Mästerkocks historia, kanske är han också den största publikfavoriten någonsin.

Adam Thulin efter vinsten i Sveriges Mästerkock 2022.
Adam Thulin efter vinsten i Sveriges Mästerkock 2022.

Det var i början av 2022 som årets säsong av Sveriges Mästerkock drog igång. Programmet där amatörkockar från hela landet tävlar om att bli Sveriges nästa professionella matlagare. Efter flera veckor av deltävlingar stod till sist Jimmy Guo, 30 och Adam Thulin, 21 i final.

”Jag och Jimmy är sjukt bra kompisar och vi har stöttat varandra under den här resan och att få stå här i final med honom och dela det här ögonblicket med honom betyder väldigt mycket och det kommer jag ta med mig resten av mitt liv”, sa Adam i onsdagskvällens program precis innan tävlingen skulle avgöras.

Jurymedlemmarna öste beröm över finalisterna och Markus Aujalay sa att det aldrig någonsin varit så hög nivå i en final tidigare. Till sist avgjordes finalen och Adam Thulin stod som den yngsta segraren någonsin. Han vann 250 000 kronor och ett kokbokskontrakt.

En av rätterna som Adam tillagade i finalprogrammet.
En av rätterna som Adam tillagade i finalprogrammet.

I går kväll postade han en bild på den redan färdiga kokboken på sin instagram. ”Ett bord, flera smaker” heter den och släpps i dag torsdag, enligt ett reportage i Dagens Nyheter.

Adam har från start lagat mat som imponerat på juryn men han har även gått hem hos det svenska folket.

”Stort grattis Adam. Varit min favorit hela tiden”, skriver någon på TV4:s Facebookinlägg där de presenterar vinnaren.

”Grattis bästa Adam. Du var så värd att vinna även om det var så jämt”, skriver en annan under samma inlägg.

Katrineholmskillen har under säsongen varit öppen med sitt dåliga självförtroende och på torsdagsmorgonen gick han ut på sin instagram och berättade att han tidigare i livet har lidit av drogmissbruk, något han också berättar om i sin kokbok.

På sin instagram skriver han ”Jag vågade ta hjälp men det gör inte alla, därför vill jag göra allt i min makt att hjälpa någon som kanske lider idag.”

”Jag vågade ta hjälp men det gör inte alla, därför vill jag göra allt i min makt att hjälpa någon som kanske lider idag.”

Även i finalprogrammet uppmuntrade Adam till att våga tro på sig själv.

”Om det finns någon där ute som inte tror på sig själv, våga ta det där första steget för jag är fan kvitto på att vågar man så kan man”, sa han efter att han hade tagit hem vinsten.

Webbfråga Har du tittat på årets säsong av Sveriges Mästerkock?

Visa resultat
Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget