Actic gick med förlust under andra pandemiåret

Foto: Marcus Ericsson/TT.

Efter att ha satsat på sin app och utomhusträning under pandemin så har företaget börjat fokusera på inomhusgymmen igen. Samtidigt gick de med en förlust på 96 miljoner kronor under 2021.

Idag släppte gymföretaget Actic Group AB sin årsredovisning för 2021. Deras omsättning minskade med 16 procent till 629 miljoner kronor, och de gick med 96 miljoner kronors förlust. Det blev en negativ utveckling för företaget, som under 2020 gick med en vinst på 14 miljoner kronor.

Utvecklingen kan ses mot bakgrunden av att 45 procent av Actic-gymmen var helt eller delvis stängda under första delen av 2021 på grund av Covid-19-restriktioner. Under det andra halvåret kunde de flesta gymmen öppnas. En annan viktig händelse under året var att den förre VD:n Anders Carlbark lämnade sin post.

Den tillförordnade VD:n Anna Eskhult skriver i årsrapporten att de har satsat mycket på sin digitala verksamhet och på utomhusträning under året. Nu ska de återigen börja fokusera på inomhusgymmen.

Många unga tränade hemma mer än vanligt under 2021, enligt rapporten Unga och idrott gjord av Ungdomsbarometern. Bara några få procent av de som deltog i undersökningen svarade att de hade använt digitala träningspass genom sitt gym.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Ekonomi
Mer från Läget