Abba ska återförenas

ABBA återförenas. Foto: Anders Westin/Westin Promotion/TT

Många Abba-fans har länge väntat och spekulerat kring om och när bandet ska återförenas. Nu är den tiden här, och bandet ska återförenas, men inte riktigt som många hoppats. De ska nu framföra en digital tv-show där Abba är ”abbatarer”.

Abba som är en av världens största musikgrupp genom tiderna, ska nu återförenas i digital form. De digitala versionerna blir kopior av medlemmarnas yngre själva. Gruppen öppnar även upp för att en turné kan komma att genomföras senare.

—Man har mätt våra huvuden från alla vinklar och vrår. Det ska skapas ett digitalt bibliotek av våra ansikten och muskler. Det är folk från filmbranschen och it-branschen, technoartister kallar dem sig. Det som är spännande är att det blir digitala kopior av oss från 1979, säger Björn Ulvaeus till TT.

—Man kommer inte kunna se att det inte är riktiga människor. det är spännande att vara delaktig i ett projekt som ingen har kunnat göra tidigare fortsätter Björn Ulvaeus

Det är i höst som konserten ska genomföras, det är brittiska BBC och amerikanska NBC som planerar en hyllningsshow i Abbas ära. Gruppmedlemmarna gick skilda vägar 1982 men nu är det dags igen. I intervjun med TT berättar Björn Ulvaeus vidare att det kan komma att bli en turné senare.

—Det vi gör är jättekul och vi är pionjärer. men hur det här kommer användas, det finns bara en gräns och det är fantasin.

BBC skriver på sin hemsida att det kommer inkluderas promos, intervjuer och klassiker som Waterloo, Dancing Queen, Does Your Mother Know, Thank you for the Music, SOS, Fernando, och massor av fler kända verk.

Mer från: Nöje
Mer från Läget