5 tips på kvalitetsfilm - som du streamar gratis

Recension

Att vara student brukar innebära att det är skralt i kassan. För dig som just nu har överflödigt med tid att tillbringa i soffan men inga pengar att spendera på streamingtjänster, här kommer 5 tips på kvalitetsfilm som du kollar på helt gratis.

Som ung eller student med begränsad ekonomi känns det ofta tröttsamt att betala för olika streamingtjänster. Utbudet är oändligt och du lockas till flera abonnemang för att kunna följa nya serier och filmer, men det kan stå dig mycket dyrt. Läget förstår hur det känns och tipsar därför nu om 5 fantastiska filmer som du ser helt gratis. Det enda du behöver är ett bibliotekskort och ett konto på Cineasterna.

Så släng in en påse popcorn i mikron, puffa till kudden och njut!

via GIPHY

1. Lion 
Drama från 2017. En sann och mycket gripande historia om Saroo, en 5-årig indisk pojke som en kväll hamnar på ett tåg hundratals mil hemifrån. Efter en tid som gatubarn blir han adopterad av ett australiskt par. Men hans förflutna är ständigt närvarande och 25 år senare försöker han hitta hem igen med hjälp av Google Earth.

Lägets kommentar: Det är som att någon våldsamt trycker ner ditt huvud i iskallt vatten. Du får kallsup efter kallsup. Det är obehagligt. Men du måste ner, ända till den råa botten, för att se det som pågår i en annan värld. Men ändå bara fjorton timmar bort från din soffa.

via GIPHY

2. Dröm vidare
Drama från 2017. Mirja har precis avtjänat ett fängelsestraff och försöker hitta sin plats i världen. När hon får ett jobb som hotellstäderska börjar hon leva ett dubbelliv. Hon slits mellan sin sjuka mamma och sina gamla vänner, som varit som hennes riktiga familj.

Lägets kommentar: En rörande film om systerskap, lojalitet och samhällsklasser. Evin Ahmads insats, i rollen som Mirja, är toppen.

3. Nyckeln till frihet
Drama från 1994. Andy blir ditsatt för dubbelmord och får ett nytt liv i fängelse. Han nyttjar sina bankirkunskaper och börjar arbeta för fängelsets föreståndare. Andy beundras av de andra fångarna, inklusive en äldre fånge vid namn Red - för hans integritet och hopp för rättvisa och upprättelse.

Lägets kommentar: Det finns en anledning till att filmens betyg på IMBb är 9.3. Se den bara!

Nyckeln till frihet.
Nyckeln till frihet.

4. En oväntad vänskap
Drama/komedi från 2011. Den verklighetsbaserade historia om två män som aldrig skulle ha träffats. En aristokrat som blivit förlamad efter en skärmflygningsolycka, Philippe, anställer Driss, en ung man från ghettot. När deras vägar möts förändras allt för de båda.

Lägets kommentar: Om djupt rotade fördomar kring vilka som kan bli våra vänner. Lika rolig som den är sorglig.

5. Alla vi barn i Bullerbyn
Familjefilm från 1986. Man lär känna de sju barnen från Norrgården, Mellangården och Sörgården.

Lägets kommentar: Om du har ångest över samtiden just nu är det här vårt kanske bästa tips. Gå i barndom!  Låt småländska skogar, skomakarens vrede och Lasses smittande skratt vagga dig till sömns.

via GIPHY

Andra läser just nu
Mer från: Personligt
Mer från Läget