Zlatans son kan lånas ut från Milan till Serie-B klubben

Zlatans söner spelar i Milans ungdomsakademi. Men med proffslivet kommer press, särskilt med efternamnet Ibrahimović. Nu kan den äldsta sonen Maximilian komma att lånas ut till Novara.

Zlatan firar med Maximilian efter ligaguldet med Inter 2009 och ligaguldet med PSG 2016.
Zlatan firar med Maximilian efter ligaguldet med Inter 2009 och ligaguldet med PSG 2016.

Zlatan Ibrahimović har två söner tillsammans med Helena Seger. Det är ingen hemlighet att båda vill följa sin pappas fotspår. Sönerna har tidigare bland annat tillhört Hammarbys akademi. I augusti 2022 skrev Vincent kontrakt med AC Milans U15-lag och Maximilian med U17-laget. Zlatan som också själv spelar i Milan till vardags, nämner i sin bok ”Adrenalina” att de båda är talangfulla. Vincent har en defensiv spelstil, medan Maximilian har likt sin 41-årige pappa, en mer offensiv, kreativ roll på planen.

I februari i år lade Zlatan upp ett klipp som visar när Maximilian spelar tillsammans med honom på träningsanläggningen. Klippet som han lade ut på Instagram döpte han till ”DNA”.

– Det var speciellt. Hur många får uppleva att spela med sin son på högsta nivå och dela glädje med honom på planen? Han har fått följa mig genom mitt äventyr och ändå har jag försökt hålla honom borta från allt och bara vara pappa. Nu har han kommit in i bilden och han är glad, berättade Zlatan på presskonferensen vid landslagssamlingen i mars.

– Han sa att han ville skada mig, då satte tränaren oss i samma lag, berättade Zlatan på landslagets presskonferens.
– Han sa att han ville skada mig, då satte tränaren oss i samma lag, berättade Zlatan på landslagets presskonferens.

Med namnet Ibrahimović kommer press

I en video som AC Milan har lagt ut berättar Ibrahimovic om hur han stöttar dem med sin erfarenhet, men också att proffslivet kommer med hård press.

– De har stor press på sig precis som sin pappa, säger han

Det är sällsynt att söner till storstjänor når till den absoluta världstoppen. Zinedine Zidane och David Beckam är exempel på spelare som har haft söner i ungdomsakademin men som inte riktigt kunnat slå igenom på A-lags nivå i toppligorna. Ett lyckat exempel är superstjärnan Erling Haaland och hans pappa Alf-Inge, som också var proffs i bland annat Manchester City. Men i det fallet har sonen redan lyckats överträffa sin pappas meriter med råge.

Kan komma att lånas ut

Enligt nya uppgifter från den Italienska sajten Calciomercato, kan nu Maximilian komma att lånas ut till Serie B-klubben Novara, under nästa säsong. Klubben ligger dock bara fem mil från nuvarande hemmastaden Milano.

”Där skulle hans far, Zlatan, kunna hålla ett öga på honom”, skriver sajten.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget