Ytterligare 96 avlidna i Sverige

Enligt de senaste siffrorna är 687 personer avlidna i covid-19 i Sverige. Spridningen i Stockholm verkar ha nått en platå, medan det sker en ökning i övriga landet.

Sedan igår har ytterligare 96 personer avlidit i samband med covid-19. 8 419 personer i Sverige är nu bekräftat smittade av det nya coronaviruset, uppger Folkhälsomyndigheten. Just nu intensivvårdas 470 personer. Dessa personer utgör hälften av alla som intensivvårdas i Sverige just nu, skriver TT. Totalt har 687 personer med covid-19 legat på intensivvårdsavdelningar.

I Stockholm verkar antalet intensivvårdade plana ut, och varken fler eller färre ser ut att bli smittade i regionen. Stadsepidemiolog Anders Tegnell beskriver det som att spridningen nått en platå.
– Men vi börjar se en viss ökning i resten av landet, inte någon dramatisk ökning alls längre. Men möjligen är det på gång ett skifte där huvudfokus av epidemin flyttar sig från Stockholm till andra delar av landet, sade Anders Tegnell under eftermiddagens pressträff med Folkhälsomyndigheten.

Utvecklingen i Stockholm med smitta på äldreboenden speglas inte i resten av landet. 40% av alla avlidna över 70 år i Stockholm har haft sin adress på äldreboende. I övriga landet ligger siffran på 4%, sade Anders Tegnell på pressträffen.

Ämnen i artikeln
Mer från: Corona
Mer från Läget