Wengers era är slut - lämnar Arsenal efter säsongen

Foto: Antonio Calanni/TT

Arsène Wenger lämnar Arsenal efter 22 år som huvudtränare i klubben. Han slutar efter många år av framgång som sedan följts upp av svagare resultat de senaste åren.

– Det är rätt tillfälle att lämna efter säsongen, säger Wenger.

Arsène Wenger slutar som tränare för Arsenal efter säsongen trots att hans kontrakt med klubben sträcker sig fram till sommaren 2019.

– Efter noggranna överväganden och diskussioner med klubben känner jag att det är rätt tillfälle för mig att lämna efter säsongen, säger Wenger till klubbens hemsida.

Många titlar

Tränaren är glad över de 22 år han tillbringat i den engelska storklubben.

– Jag är tacksam för förmånen att tjäna klubben under en så lång och minnesvärd tid, säger han.

Framgångar som Arsenals supportrar lär minnas från Wenger-eran är tre segrar i Premier League (varav en hel säsong som obesegrade), sju segrar i FA-cupen och en final i Champions League.

Tuffa år

Wenger och Arsenal har haft många motgångar de senaste åren och tränaren har bland annat kritiserats för sin ovilja att värva nya spelare. Just nu ligger "The Gunners" på sjätte plats i Premier League och ser precis som förra säsongen ut att missa kvalificering till Champions League.

En sista chans för Wenger att ta en stor titel i Europaspel finns kvar. Den 26:e april inleder Arsenal semifinalspelet mot Atlético Madrid i Europa League.

TT

Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget