Vändning i Djurgårdens uttåg från ECL

Efter att ha sparkats ut med huvudet före kan Djurgården nu räddas av dopingskadal. Stockholmslagets möjligheter tonas dock ned av regelverk och gamla legender. ”Strunt.”, skriver Zbigniew Boniek på twitter.

Bartosz Solomon ska i samband med matchen haft Kortidol i blodet.
Bartosz Solomon ska i samband med matchen haft Kortidol i blodet.

Omdiskuterat VAR-beslut

0-5 slutade Europa-äventyret. 2022 års skrällag Djurgården lyckades inte stå pall i Europa Conference Leauges åttondelsfinal.

Djurgården blev lidande i hemmareturen efter ett omdebatterat rött kort i slutet av första halvlek. Beslutet kritiserades främst då domaren beslutade för ett gult kort, men korrigerades av VAR-rummet till rött. Segrarna blev istället polska Lech Poznan, som inte fick mycket till motstånd hemma som borta.

Väljer att inte stänga av

Nu kommer dock uppgifter om att den 31-årige backen Bartosz Salamon testat positivt i ett dopningstest för ämnet Kortalidon. Testet ska ha gjorts i samband med returmötet i Stockholm, men den polska klubben väljer att inte stänga av backen, uppger fotbollskanalen. Nu väntar båda klubbarna spänt på beslutet från Uefa.

– Vi kommer att göra allt för att klargöra denna fråga på uppdrag av Bartosz, vars oskuld vi är övertygade om. Han har vårt fulla stöd, skriver den polska klubben på sin webbplats.

”Självklart är vi redo”

Preparatet Kortalidon är vanligt förekommande i blodtrycksmediciner, och Djurgårdens medicinskt ansvarige säger till Expressen att preparatet inte medför någon fysisk fördel. Djurgårdens sportchef Bosse Andersson säger att man förutsätter att allt gått rätt till, och att det är Uefas sak att hantera. Han tillägger dock att Djurgården är redo att ta Poznans plats mot Fiorentina i kvartsfinalen, om möjlighet ges.

– Självklart är vi redo att spela kvartsfinalen nästa torsdag om vi får möjlighet till det, säger Bosse Andersson till Expressen.

”Strunt.”

Michal Rynkowski, chef för den polska antidopningsorganisationen Polada, säger att Lech Poznan inte riskerar att kastas ut, i en intervju med Sport.pl. Han hänvisar till antidopningsreglerna som säger att minst två spelare måste ha testat positivt. Den polska Uefa-höjdaren och Juventuslegenden Zbigniew Boniek, svarar nu på Anderssons utspel.

– Mina svenska kollegor snackar strunt. Lech är inte i fara, skriver han på twitter.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget