USA öppnar för idrott utan publik

Det finns ett sätt att återuppta idrotten igen i USA redan i sommar. USA:s chef vid institutet för smittskyddsforskning, Anthony Fauci, berättar om de möjliga lösningarna i en intervju.

Anthony Fauci är chef vid USA:s institut för smittskyddsforskning och är med i Vita husets arbetsgrupp för att bemöta coronaviruset. I en intervju i Snapchats show “Good Luck America” berättar han om en potentiell lösning.

— Det finns ett sätt att göra det, säger han i en intervju enligt TT.

Fauci menar att lösningen kan vara att inga åskådare ska vara på plats när idrotten utövas och att idrottarna ska testas ofta samtidigt som de bor på isolerade hotell.

— Ingen kommer till arenorna. Sätt dem (idrottarna) på stora hotell, var man nu vill spela. Håll dem välövervakade och testa dem ungefär varje vecka och försäkra sig om att de inte smittar varandra eller sina familjer – och låt dem spela klart säsongen, fortsätter han enligt TT.

Uppgifter har cirkulerat om hur sporterna ska återupptas i separata stater. NBA överväger att avsluta basketsäsongen antingen i Las Vegas eller på Bahamas. North Dakota har nämnts som en tänkbar plats där NHL kan sätta igång ishockeysäsongen igen. Men det kan dröja innan publiken välkomnas in på de amerikanska idrottsarenorna.

— De stora evenemangen är något av det sista vi kan återuppta. Att samla 10 000, 20 000 eller 50 000 människor på ett och samma ställe, säger New Yorks borgmästare Bil de Blasio.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget