Två skjutna vid tunnelbana i Stockholm – en död

Polisens avspärrning vid tunnelbanestationen i Skärholmen i södra Stockholm efter att två män skjutits på onsdagskvällen.
Polisens avspärrning vid tunnelbanestationen i Skärholmen i södra Stockholm efter att två män skjutits på onsdagskvällen.

Två män blev igår kväll skjutna vid en tunnelbana i Skärholmen i södra Stockholm. En man i 30-årsåldern har avlidit.

– Det var inte så sent och det var i närheten av tunnelbanan så det har varit många personer där, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till TT.

Det var klockan 20.12 som polisen fick larm om att flera skott hade avfyrats nära en nära tunnelbanestationen Skärholmen i södra Stockholm. Polisen kom snabbt fram till platsen.

– Vi hade en patrull i närheten så vi var där väldigt snabbt. Då hade gärningsmannen eller gärningsmännen redan försvunnit, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till TT.

När polisen kom fram hittade de en skottskadad man i 30-årsåldern på platsen. Han kördes till sjukhus med en ambulans men avled senare. En utredning om mord och mordförsök har startats.

En bingohall i Skärholmen träffades av skott i samband med skottlossningen.
En bingohall i Skärholmen träffades av skott i samband med skottlossningen.

En stund senare ringde en man i 55-årsåldern till SOS och berättade att han hade blivit skjuten. Polisen säger inget om huruvida de skjutna personerna känner varandra. Skadeläget för honom är ännu oklart, enligt polisen.

Avspärrningarna kring brottsplatsen är nu borttagna men polisen kommer ha en ökad närvaro i området. Även övervakningskameror i området undersöks om de kan ha fångat något av händelseförloppet.

En bingohall i Skärholmen som fortfarande var öppen träffades av skott.

– Vi hörde bara skott, vi satt där och spelade bingo. Vi hörde bara en massa smällar, vi visste inte vad som hände, vi fick inte komma ut, säger en av gästerna, Henry Apollo Luyima, till P4 Stockholm.

Det här är den andra skjutningen på kort tid Skärholmen. I fredags kom samtal in till polisen om att skott avlossades. Om skjutningarna har koppling till varandra vet man inte än, meddelar polisens presstalesperson Towe Hägg.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Krim
Mer från Läget