TV4 och C more tar över sändningsrättigheterna för Champions League

Från och med hösten 2021 kommer herrarnas Champions League i fotboll inte längre visas på Viaplay, istället har TV4 och C more tagit över rättigheterna.

Viaplay/Viasat meddelade nyligen att man tappat rättigheterna till fotbollens finrum, Champions League, den största klubblagsturneringen för herrar. Nu har det bekräftats att rättigheterna från och med hösten 2021 istället tillhör TV4 och C more, ingen mer exakt information om vart matcherna kommer visas har publicerats. Rättigheterna sträcker sig mellan 2021 och 2024.

– I dag fokuserar vi på att glädjas över detta och är väldigt stolta över att ha landat den här rättigheten, säger Casten Almqvist, VD för TV4 Media till TT.

Släppte Allsvenskan

TV4 och C more tappade rättigheterna till allsvenskan, och har därför tittat på andra alternativ för direktsänd fotboll.

– Ja, vi saknar allsvenskan. Det var ett beslut fattat med öppna ögon. Det blev alldeles för dyrt, så vi tackade nej till den rättigheten. Sedan dess har vi letat efter ytterligare en stor rättighet till vår portfölj och Champions League har varit högst upp på vår önskelista under en väldigt lång tid, säger Casten Almqvist.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget