Tung bortaseger för PSG i Champions League

Kylian Mbappé - stor matchhjälte för Paris Saint Germain
Kylian Mbappé - stor matchhjälte för Paris Saint Germain

I den första kvartsfinalen av två föll fjolårets mästare FC Bayern München tungt. Med slutresultatet 3–2 är det klar fördel Paris Saint Germain inför returen.

Det var en prestigematch som spelades under onsdagskvällen. Fjolårets finalister i Champions League skulle återigen ställas mot varandra. Denna gång redan i kvartsfinal.

I det ymniga snöfallet på hemmaplan i München tog bortalaget från Paris ledningen omgående. Efter endast tre minuter kunde Kylian Mbappé avsluta en omställning regisserad av brassen och storstjärnan Neymar.

Bayern München inledde direkt jakten på ett kvitteringsmål och målvakten Keylor Navas fick jobba hårt i Parismålet. Trots Bayerns press var det Paris Saint Germain som utökade sin ledning genom brassen Marquinhos. Strax innan halvtid kunde tyskarna ändå få in en reducering via Eric Maxim Choupo-Motings skalle.

Efter dryga timmens spel kom så även kvitteringen. Thomas Müller nickade in en frispark från Joshua Kimmich. Den tyska glädjen skulle dock bli kortvarig. Paris Saint Germain kom återigen i en omställning. Ännu en gång var det spjutspetsen Mbappé som avslutade.

Tre bortamål för Parislaget, som reser hem med klar fördel inför returen nästa vecka. Mer oroande är skadan på mittbacken och målskytten Marquinhos som tvingades utgå redan i första halvlek.

Matchhjälten Kylian Mbappé var nöjd men ödmjuk efter matchen.

– En svår match mot Europas kanske bästa lag just nu. Vi spelade som ett lag, men vi måste ha självförtroende i returen, men inte för mycket, och spela som idag, sa Mbappé till TV6.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget