På ett podium i lyxresorten Doral i Florida stod Donald Trump, då bara presidentkandidat, i juni 2016 och sa "Ryssland, om ni lyssnar, jag hoppas ni hittar de 30 000 email som saknas". Han syftade på de email som hans motståndare Hillary Clinton påstods ha hemlighållit.
Det citatet kom att få en större betydelse när USA:s underrättelsetjänster i januari förra året bekräftade att Ryssland hade försökt påverka valet. Dels genom fejkade nyheter online, dels genom läckor från demokraternas databas - vilket skadade Clinton och banade väg för Donald Trump att bli president.
Följde gjorde en rad avslöjanden om hemliga möten med ryska tjänstemän, lögner inför FBI och eventuell utpressning av Trump. Det är inte det lättaste att hålla koll på.
Trump förnekar
När Ryssland och Putins attacker avslöjades riktades snabbt misstankar mot Trump och hans kampanj. Trump hyllade Rysslands president Vladimir Putin många gånger under sin valkampanj. Men att han, eller någon av hans medarbetare, skulle varit inblandad själv avfärdade han direkt.
– Jag har ingenting med Ryssland att göra. Vad jag vet har ingen jag känner något med dem att göra heller, sa Trump i februari 2017. Men Trump hade i sådana fall dålig koll på sina medarbetare. Många hade varit i kontakt med ryska tjänstepersoner. Så frågor uppstod - visste Trump och hans folk om Rysslands hackningar?
– Trumps kampanj var ju rena vilda västern, säger Andreas Utterström, journalist med amerikansk politik som specialområde.
Personerna som kopplas till Ryssland
Den första och kanske största stormen stod Trumps säkerhetsrådgivare Michael Flynn för. Flynn tvingades avgå när det avslöjades att han ljugit för både FBI och vicepresident Mike Pence om sina samtal med ryska ambassadören Sergei Kislyak. Samtalen hade handlat om att lyfta ekonomiska straff mot Ryssland vilket han inte sagt, och många ansåg att det gjorde honom sårbar för utpressning av Ryssland.
Tre veckor senare får USA:s justitieminister Jeff Sessions avsäga sig all sammanblandning med utredningen om Ryssland efter att det visat sig att även han hade undanhållit ett möte med Kislyak.
Senare under 2017 visade det sig att Donald Trumps son Donald Trump Jr. ljög om möten han hade haft innan valet. Tillsammans med presidentens svärson Jared Kushner och förra kampanjchefen Paul Manafort mötte de vid ett tillfälle en rysk advokat som sa sig ha viktig, och skadlig, information om Hillary Clinton - något som Trump-administrationen gärna satte tänderna i.
Paul Manafort anses av många vara den med djupast kopplingar till Ryssland. Han avgick i augusti 2016 efter att det avslöjats att han varit rådgivare till Ukrainas förra president Viktor Yanukovich som stod nära Ryssland. "Paul Manafort har i årtionden varit en länk i Washington för de allra värsta diktatorerna runt om i världen” sa den granskande journalisten David Cay Johnston till CNN.
Robert Muellers utredning
Efter att Trump oväntat sparkade FBI-chefen som hade hand om byråns utredning om Ryssland, James Comey, utsågs Robert Mueller till särskild åklagare för utredningen. Han jobbar mycket i det tysta, få vet vad han har på Trump och ska enligt källor vara mycket noggrann i sitt arbete - enligt CNN något som redan lett fram till två erkännanden och två åtal.
Trots att Trump har varnats av sina rådgivare för att göra så har han vid flera tillfällen hotat att sparka även Robert Mueller.
Sammanfattningsvis kan man säga att Trump-administrationen har varit en hel del i kontakt med Ryssland. Men de slutlgiltiga svaret lär dröja ännu ett tag. Än så länge finns inga direkta förbindelser till presidenten själv. Har han bara omgett sig med slarvigt folk eller sitter han på en stor hemlighet? Andreas Utterström är tveksam.
– Kampanjen var väldigt oprofessionellt skött. Den var inte organiserad klokt, hans medarbetare tog möten som de inte skulle tagit. Men jag tror inte Putin har någon hållhake på Trump.