Trump-supporter: ”USA inte längre ett land av möjligheter”

LÄGET PÅ PLATS I NEW YORK: Donald Trump åtalas på 34 punkter. På tisdagen lämnade ex-presidenten Trump Tower för att ta sig till rätten på Manhattan. Medan Trump åker förbi bakom tonade rutor så sticker tre kvinnor ut ur folkvimlet:

Iklädda rött, vitt och blått står de enda synliga Trump-supportrarna med en valbanderoll från 2016: ”MAKE AMERICA GREAT AGAIN”.

Tre kvinnor som samlats vid Trump Tower för att demonstrera mot åtalet av Donald Trump.
Tre kvinnor som samlats vid Trump Tower för att demonstrera mot åtalet av Donald Trump.

Åtalet:

Det historiska åtalet mot före detta president Donald Trump avslöjas på tisdagen. Det handlar om bokföringsbrott. Bland annat anklagas Trump för att ha betalat ut pengar till porrstjärnan Stormy Daniels, för att köpa hennes tystnad angående en relation mellan henne och Trump.

Trump säger senare i sitt tal på tisdagskvällen att han är oskyldig och hävdar att ”USA är en nation på nedgång”.

”Jag tycker synd om våra barn”

Foto: Agnes Alvang

Samma missnöje ekar även bland Trump-supportrar som Läget pratat med på plats på Manhattan.

–Det här är inte Amerika, vi gör inte så här i Amerika. Vet du vad? Jag tycker synd om våra barn.

En av kvinnorna uttrycker sitt missnöje över hur corona-pandemin hanterats i USA. Särskilt de checkar som delats ut i New York för att kompensera för förlorad inkomst. Hon menar att dessa var orättvist fördelade.

–Folk som jobbade mer, fick mindre. Amerika brukade vara ett land fullt av möjligheter, så är det inte längre.

”Ingen står ovanför lagen”

Två New York-bor som tycker att det är rätt att Donald Trump åtalas.
Två New York-bor som tycker att det är rätt att Donald Trump åtalas.

I en studie gjord av det New York-baserade universitet, Quinnipiac, framkom det att sex av tio amerikaner tror att åtalet är politiskt motiverat.

Läget träffar två New York-bor som tycker annorlunda. De två männen står och solar sig i vårsolen framför Rockefeller Center, båda anser det rätt att Trump står inför rätta och förstår inte hur det skulle gynna Demokraterna att åtala Trump.

– Jag tror inte på att någon står ovanför lagen. Oavsett om det handlar om ett mindre lagbrott så ska faktumet att han varit president inte spela någon roll.

Chefsjurist på åklagarmyndigheten Leslie Dubeck, skriver i ett brev till republikanska lagstiftare att anklagelserna om att en politisk motivering skulle ligga bakom åtalet är falska.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget