Tredje skjutningen i Eskilstuna på två veckor

En man i 25-årsåldern hittades i Eskilstuna under måndagskvällen med allvarliga skottskador, och han avled senare under natten. Det är den tredje skjutningen på kort tid i Eskilstuna.

Eskilstunaskott. Foto: TT

Eskilstuna har varit hårt våldsdrabbat de senaste veckorna. Den 6 april sköts en ung man till döds utanför Rekarnegymnasiet där han gick i skolan. Ingen är ännu gripen för mordet.

Fem dagar senare larmades polisen till centralstationen efter att vittnen hört höga smällar på platsen. Då hittades ingen skadad, men polisen hittade tecken på att en skottlossning inträffat. Samma kväll greps fem personer som misstänks ha varit delaktiga i skottlossningen.

På måndagskvällen inträffade alltså den tredje skottlossningen på kort tid när en man i 25-årsåldern sköts till döds i området Fröslunda. En jämnårig man har anhållits i samband med dödsskjutningen som rubriceras som mord.

”En eskalerande situation”

Polisen höll under måndagen en digital pressuppkoppling där man berättade om måndagskvällens händelse, men också om läget i Eskilstuna i stort.

Camilla Helgesson, tillförordnad chef för utredningssektionen i polisområde Södermanland, säger att måndagskvällens skjutning utreds med paraplyögon för att leta efter samband med de tidigare våldsdåden i Eskilstuna.

– Med tanke på det som skett i Eskilstuna vill vi försöka se eventuella samband så tidigt som möjligt, säger hon.

– Det är en eskalerande situation, säger Robert Åkerström som är tillförordnad biträdande lokalpolisområdeschef i Eskilstuna.

Han trycker på att Eskilstuna har haft problem med gängkriminalitet över tid, och att det är för tidigt att säga om den senaste tidens våld gäller en eller flera olika konflikter.

Eskilstuna behöver resurser

Camilla Helgesson säger att Eskilstuna behöver mer polisresurser och förmågor för att komma framåt i polisarbetet som pågår.

– Vi styr resurser dit de behövs, och just nu är Eskilstuna en sådan plats, säger Camilla Helgesson.

Ämnen i artikeln
Mer om: Våldet i Eskilstuna
Andra läser just nu
Mer från: Krim
Mer från Läget