Tredje raka CL-titeln för Lyon

Tjejerna i Lyon firar efter att ha vunnit sin tredje raka Champions League-titel.
Tjejerna i Lyon firar efter att ha vunnit sin tredje raka Champions League-titel.

Finalen i torsdagens Champions League-final mellan Lyon och Wolfsburg blev en dramatisk historia. Det krävdes förlängning och en utvisning innan Lyon kunde krönas som mästare för tredje året i rad.

- Detta är det största jag varit med om, säger Lyons Lucy Bronze till TT.

Trots att det stod 0-0 efter ordinarie tid saknades det inte chanser. Det var Lyon som dominerade matchen och i den 69:e minuten var Lyon nära att ta ledningen på en hörna som den gången räddades på mållinjen av Wolfsburgs Noëlle Maritz.

Det var istället Nilla Fischers Wolfsburg som skulle ta ledningen. Danskan Pernille Harder testade skott utanför straffområdet och med hjälp av en touch på Lyonförsvararen Wendie Renards knä kunde hon ge sitt lag ledningen.

Glädjen blev dock kortvarig efter att Alexandra Popp kort efter ledningsmålet drog på sig sitt andra gula kort och därmed även fick syna det röda. Något som skulle visa sig bli kostsamt för Wolfsburg, när fransyskornas Amadine Henry kvitterade till 1-1 nästan direkt.

- När vi har ett rött kort och de gör mål vet vi att vi har en spelare mindre och då blir det tufft att komma tillbaka, säger Nilla Fischer.

Nilla Fischer hade det tufft i förlängningen.
Nilla Fischer hade det tufft i förlängningen.

Efter både en utvisning och ett insläppt mål föll Wolfsburg ihop fullständigt. Lyon bytte in nederländskan Shanice van de Sanden, som låg bakom hela tre mål under sin tid på planen. När hon spelade fram Ada Hegerberg till 3-1 betydde det att norskan blev historisk som den första damspelare någonsin att göra 15 mål under en Champions League-säsong.

Slutsiffrorna skrevs till 4-1 till Lyons fördel vilket innebar klubbens tredje raka titel och femte totalt i Champions League, något ingen annan klubb på damsidan har lyckats med.

Segern i Champions League betyder också att Lyon har chans att ta hem en fransk trippel. Allt som återstår för det är den franska cupfinalen mot Paris Saint-Germain den 31 maj.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget