Tove Alexandersson klar för VM i traillöpning

Tove Alexandersson ger VM en ny chans.
Tove Alexandersson ger VM en ny chans.

I juni är det dags för årets VM i traillöpning. Tävlingen går i Österrike 6-10 juni och på startlinjen står flera världsstjärnor, bland andra orienteringsgiganten Tove Alexandersson.

Traillöpning är ett nytt begrepp i Sverige och avser den mest naturliga och kanske även den äldsta formen av motion, nämligen löpning på naturstigar. Löparna tävlar både individuellt och i lag och distansen kan variera från runt 5 km till ultramaraton-distanser.

– Tove är på plats i Österrike under hela senvåren och kommer att vara väl acklimatiserad till den höga höjden och steniga terrängen i tävlingsområdet. Jag hoppas att banan går på riktigt knixiga stigar vilket skulle gynna Tove, säger Kerstin Rosenqvist, lagledare för det svenska traillaget till Svenska Friidrottsförbundet.

Ger mästerskapet en ny chans

Förra året var Tove Alexandersson anmäld till trail-VM men missade tävlingen på grund av envisa problem med hälsenorna. Nu är det dags för VM igen och Tove har bestämt sig för att ge mästerskapet en ny chans.

– Jag är jätteglad över att Tove som ju inte kom till start i trail VM 2022 på grund av krånglande hälsenor har tackat ja även i år. Hon springer ett kortare lopp än de övriga, dels för att hälsenorna ännu inte är helt återställda, dels för att det är lättare att kombinera med tävlandet i orientering.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget