SVT visar Sveriges matcher från VM 1994

Thomas Ravellis avgörande straffräddning och Kennet Anderssons mål och målgest. VM-sommaren 1994 var svår att glömma. Nu kan generationen som missade magin få uppleva den i sin helhet, och de äldre kan se tillbaka med nostalgi i blicken.

Svenska landslaget under VM i USA 1994
Svenska landslaget under VM i USA 1994

– Vi hoppas att en ny generation för första gången tar chansen att uppleva magisk idrottshistoria, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson i ett pressmeddelande.

Med start den 18 april kommer SVT att visa alla Sveriges matcher i sin helhet. De bjuder även på 15 minuters studiosamtal inför varje match, samtal i pausen mellan halvlekarna, och 15 minuters eftersnack. Precis som 1994 sitter Mats Nyström och Jane Björck tillsammans i studion, och ett antal gäster från landslaget 1994 kommer att bjudas in via videosamtal till varje match.

– I dessa tider behöver vi verkligen något roligt och spännande att samlas kring. Och vad passar då bättre än VM 94, som den yngre generationen nu också kan få uppleva. Ni som vet resultaten, spoila inte matcherna för de som inte vet, säger målvakten Thomas Ravelli till SVT Sport.

Mer från: Sport
Mer från Läget