Sverige tar VM-brons i cheerleading

Team Sweden all-girl
Team Sweden all-girl

Den 25e april satte VM i cheerleading igång och första dagen var det juniorerna som tog plats på mattan. Dagen därpå var det kval för seniorerna och ännu nästa dag, den 27e, blev det final. Det var i klassen all-girl premier som historia gjordes från nordiskt håll.

Efter dag ett låg Finland etta, USA tvåa och Sverige på en tredjeplats. Det var exakt så det hade sett ut året innan, men då gjorde både Sverige och Finland tabbar i finalen och tappade placeringar. Det blev inget VM-brons för Sverige under 2017, men 2018 ville laget ha revansch. Aldrig har USA förlorat guldet i klassen all-girl premier. Det har hänt en gång, 2015, i coed premier, där laget består av både killar och tjejer. Då var det Chinese Taipei som tog hem guldet.

Men i år var det tid för historia och Finland gjorde bra ifrån sig även i finalen, vilket gav dem deras allra första VM-guld i cheerleading. Även Sverige fick behålla sin plats och tog hem ett andra VM-brons, det första togs i samma klass år 2011.

Bland de fem juniorlag som tävlade kom Sverige på en fjärde plats. I coed premier blev det plats 11 på finaldagen, där vann USA igen. I elite-klasserna vann Tyskland på all-girl sidan och England i coed-klassen.

Team USA coed
Team USA coed
Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget