Svenska cupen: “Det blir nervigt”

Oscar Lewicki och Nahir Besara i närduell under senaste mötet mellan Hammarby och Malmö.
Oscar Lewicki och Nahir Besara i närduell under senaste mötet mellan Hammarby och Malmö.

Det är bäddat för dramatik på Tele2 arena. På torsdag klockan 15:00 spelas finalen i svenska cupen mellan Hammarby och Malmö. För första gången som regerande cupmästare tar Hammarby emot ett haltande Malmö, men Malmös facit i cupen ljuger inte.

Inför cupfinalen har Läget tagit temperaturen på Stockholms centralstation. Av 50 utfrågade svarade 34 personer att de tror att Hammarby tar hem cupen i år. Resonemangen lutade ofta åt att Hammarby spelar på hemmaplan. Sist lagen möttes på nya Söderstadion blev det 0-0 i en avslagen match, men nu i cupfinalen kommer en segrare att krönas.

Hammarby vann i fjol över Häcken på straffar och tog då cupguld för första gången i klubbens historia. Matchen spelades på grund av pandemin utan publik, men i år spelas cupfinalen inför fullsatta läktare.

Hammarbysupportrar tar emot laget efter straffdramat mot Häcken i cupfinalen 2021.
Hammarbysupportrar tar emot laget efter straffdramat mot Häcken i cupfinalen 2021.

I år är de regerande mästarna favoriter, men det är med blandade känslor som hammarbysupportrarna tar emot de mesta vinnarna i svenska cupens historia.

– Det blir nervigt. Förhoppningsvis blir det en kul match men det är ju alltid jobbigt att vara bajare i avgörande lägen, säger en hammarbysupporter.

Malmö är det lag som har vunnit cupen flest gånger med 14 titlar, någonting som malmösupportern Daniel tror blir avgörande.

– Det har ju sett beigt ut i serien än så länge, men vi är ett cupvinnande lag. Det är bara att kolla facit, säger Daniel.

Inför finalen har Malmö förlorat tre raka, senast 1-2 mot häcken hemma i Allsvenskan.

Ämnen i artikeln
Mer från: Sport
Mer från Läget