Svenska Bactiguard startar lokal produktion för att motverka covid-19

På Bactiguard i Tullinge råder hektisk stämning. Förra helgen levererades stora laster med desinfektionsmedel från Malaysia. Nu förbereds också en lokal produktion som man hoppas ska slå effektivt mot det nya coronaviruset.

Efterfrågan på handsprit har ökat och bristen på hygienartiklar är stor till följd av covid-19.
Efterfrågan på handsprit har ökat och bristen på hygienartiklar är stor till följd av covid-19.

Förra helgen levererades stora mängder av Bactiguards eget medel, Hydrocyn aqua, från deras fabrik i Malaysia. Medlet är en vattenbaserad lösning som slagit ut tidigare varianter av corona inom femton sekunder. Enligt Mitt i Botkyrka Salem pågår just nu tester för att se om det kommer vara lika effektivt mot covid-19.

Till följd av coronaviruset råder stor brist på desinfektionsmedel i Sverige. Vårdförbundets tidning, Vårdfokus, har tidigare rapporterat om att sjukhus nu tvingas låsa in handsprit efter att stora mängder flaskor blivit stulna. Tidningen Mitt i Botkyrka Salem rapporterar nu om att medicinbolaget Bactiguards ärende hos Kemikalieinspektionen därför fick snabb hantering och att man nu gör sig redo för att starta en lokal produktion av Hydrocyn Aqua.

– Vi hoppas komma igång i Tullinge så fort vi fått tag på maskiner och installerat dem, säger bolagets vd Cecilia Edström till Mitt i Botkyrka Salem.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Corona
Mer från Läget