Spotifys grundare Daniel Ek vill köpa Premier League-klubben Arsenal

Spotifygrundaren Daniel Ek har tidigare gått ut med att han är intresserad av att köpa fotbollsklubben Arsenal. Nu bekräftar han att han planerar att lägga ett bud, rapporterar TT idag. Stan Kroenke, den nuvarande ägaren för klubben, har sagt att han inte vill sälja.

Den 23 april postade Daniel Ek på Twitter att han är intresserad av att köpa Arsenal. Samma dag protesterade tusentals Arsenalsupportrar utanför hemmaarenan Emirates mot ägarfamiljen Kroenke. Anledningen till kritiken är att Arsenal var en av de tolv klubbarna bakom den kritiserade ”superligan”.

"Arsenal är mitt lag". Daniel Ek vill lägga ett bud på Premier League-klubben.
"Arsenal är mitt lag". Daniel Ek vill lägga ett bud på Premier League-klubben.

Kroenke har varit tydliga med att de inte tänker sälja klubben.

– Vi förblir hundraprocentigt engagerade i Arsenal och säljer inget aktieinnehav i klubben. Vi har inte fått något erbjudande och vi kommer inte beakta något, säger familjen i ett uttalande.

Daniel Ek verkar inte bekymrad över deras yttrande. Han är beredd att genomgå en lång process för att få sin vilja igenom.

– Jag har säkrat pengarna för det, och planerar att lägga ett övertygande bud och jag hoppas att de lyssnar på det, säger Daniel Ek i en intervju till tv-kanalen CNBC.

– Jag har varit en Arsenalsupporter sedan jag var åtta. Arsenal är mitt lag, jag älskar deras historia, spelarna och supportrarna. Jag ser en stor möjlighet att sätta en riktig vision för att klubben ska ta sig tillbaka till storhetstiden, säger Daniel Ek.

Mikael Arteta, Arsenals tränare, har visat sitt stöd till Kroenke och menar att familjens intresse för Arsenal är äkta.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget