”Spännande, roligt och overkligt”

Rickard Rakell spelar för Anaheim Ducks i NHL.
Rickard Rakell spelar för Anaheim Ducks i NHL.

Rickard Rakell, 12 år: ”Pappa, jag ska spela i NHL en dag”. Nu, 12 år senare, har han tackat ja till sitt första VM.

Rickard Rakell har förverkligat sin barndomsdröm, att spela i NHL. Nu har han tackat ja till spel för Tre Kronor i VM som inleds om drygt en vecka i Danmark. För Rickards pappa, Roland Rakell, känns det overkligt att hans son ska spela VM:

”Jag glömmer många gånger bort att han är med därute på isen. När han nu ska spela sitt första VM så känns det otroligt spännande, roligt och fortfarande lika overkligt för mig.”

Det Roland är mest glad över är att Rickard får leva sin barndomsdröm. Men vägen dit har inte bara bestått av medgångar, berättar Roland till Läget:

– Jag har alltid varit ärlig mot mina barn. Jag kommer ihåg när Rickard var ca 12 år och sa efter en träning ”Pappa, jag är inge bra i hockey längre. De här spelarna åkte jag förbi hur lätt som helst förra säsongen, men nu kommer jag inte förbi dem.” Jag svarade, ”Ingen är en bra ishockeyspelare när man är 12 år. Allting handlar om att tycka sin idrott är kul, kämpa och försöka utvecklas. När man är 30 år vet man hur bra man blev”. Rickard tittade på mig och sa ”Pappa, jag ska spela i NHL en dag”. Jag tänkte för mig själv; härligt med barndomsdrömmar.

Nu, ca 12 år senare, spelar den 24-årige forwarden i NHL. Den här NHL-säsongen gjorde han 69 poäng, 34 mål och 35 assist, på 77 grundseriematcher och ett mål på fyra matcher i slutspelet.

Även jämnårige backen Hampus Lindholm har tackat ja till VM. Lindholm spelar också för Anaheim Ducks i NHL. Han gjorde 31 poäng, 13 mål och 18 assist, i grundserien och ett mål och en assist i slutspelet.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget