Snart börjar lag-VM, men svenske stjärnan skadad

Kristian Karlsson är regerande mästare i tyska ligan med sitt Borussia Düsseldorf och kommer till VM som Sveriges klarast lysande stjärna.
Kristian Karlsson är regerande mästare i tyska ligan med sitt Borussia Düsseldorf och kommer till VM som Sveriges klarast lysande stjärna.

Kristian Karlsson har fått ryggskott bara dagar innan lag-VM i Bordtennis startar.

− Blir han inte bättre till fredag eller lördag blir jag stressad, säger förbundskapten Ulf Karlsson till Radiosporten.

Snart är det dags för lag-VM i bordtennis att dra igång på hemmaplan för Sverige när Halmstad står som värd för mästerskapet. Turneringen spelas mellan den 29:e april och 6 maj och totalt kommer 72 herr- och damlag delta.

Dessvärre för Sveriges herrar har man innan turneringen startat fått bekymmer eftersom lagets stjärna, Kristian Karlsson, drabbats av ryggskott. Förbundskapten Ulf ”Tickan” Carlsson berättar för Radiosporten att Karlsson vilat och fått behandling de senaste dagarna.

− Han har blivit bättre och bättre och förhoppningsvis ska han vara redo när VM startar, säger Carlsson.

Sverige inleder VM med match mot Rumänien under söndagen och Carlsson erkänner att han är orolig över stjärnans medverkan i matchen.

− Kristian är en av våra bästa spelare och väldigt viktig för laget. Nu gör vi allt för att han ska bli ”fit for fight”. Blir han inte bättre till fredag eller lördag blir jag stressad, säger förbundskaptenen.

Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget