“Situationen för motionslopp är brutal”

Stockholm Marathon skjuts upp från maj till september. Det innebär bland annat att man inte kan få tillbaka anmälningsavgiften om datumet inte passar.

Stockholm Marathon som skulle äga rum 30 maj skjuts nu upp till 5 september, det rapporterar TT. Marathongruppen är Sveriges största arrangör av motionsevenemang. Motionsverksamheten är illa ute menar Marathongruppens vd Daniel Almgren.

– Vi kan inte bestämma oss på dagen, och våra löpare kan inte vänta på besked till dagen innan. Därför tar vi redan nu beslutet att flytta till i september. Vi tror att det då kan ligga bra i tid, och även om vi inte vet hur länge förbudet (mot stora folksamlingar) ska gälla tror vi att det är då vi har bäst chanser att genomföra arrangemanget, säger Almgren.

Genom att skjuta upp loppet, vilket inte går att genomföra i maj på grund av regeringens restriktioner kring folkmassor, hoppas man rädda motionsverksamheten.

– Jag vet att det finns lopp som inte kommer att finnas kvar nästa år, oavsett om förbudet mot folksamlingar hävs i morgon. Skulle alla våra evenemang ställas in, då hamnar vi i ett extremt kritiskt läge. Låt oss hoppas att vi inte kommer dit. Situationen för motionslopp är brutal, säger Daniel Almgren till TT.

För de som anmält sig till loppet i maj kommer startplatsen automatiskt flyttas till september, och det finns ingen möjlighet att flytta sin startplats till 2021 eller att få tillbaka anmälningsavgiften om man inte kan delta.

Stockholm Marathon skjuts upp till september.
Stockholm Marathon skjuts upp till september.
Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget