Sirenen från ‘The Purge’ håller människor inne under utegångsförbud

Scen från filmserien 'The Purge'
Scen från filmserien 'The Purge'

Louisiana har satt utegångsförbud efter klockan nio på kvällen för att förhindra spridningen av det nya coronaviruset. Valet av siren för att signalera utegångsförbudets avstamp visade sig vara från skräckfilmen ‘The Purge’.

Efter covid-19s frammarsch i USA har många städer i landet valt att sätta utegångsförbud för att försöka tygla spridningen. Staden Crowley i delstaten Louisiana har valt att sätta en gräns för sina invånare att alla måste hålla sig inomhus mellan klockan nio på kvällen och sex på morgonen.

Signalen som poliskåren använde, och som skulle förmedla starten av kvällens utegångsförbud visade sig vara samma signal som sirenen i James DeMonacos film ‘The Purge’. I filmen innebär larmet att inga lagar gäller och att alla tillåts göra vad de vill under tolv timmar. Man är då fri att begå vilka brott man vill.

Polisen i Crowley säger sig ha varit ovetande om kopplingen sirenen hade till filmen. Polischef Jimmy Broussard ber om ursäkt för användningen av sirenen.

– Jag visste inte att sirenen hade den kopplingen. Vi lovar att ljudet inte kommer användas igen, säger han i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget