Semifinaler i handboll

Semifinalsserierna i SHE och Handbollsligan, högstaligorna i handboll, är igång. Serierna avgörs i bäst av fem matcher och de högst rankade lagen i båda ligorna har fördel inför slutomgångarna.

Kramkalas och glada miner i Partille Arena.
Kramkalas och glada miner i Partille Arena.

IK Sävehof – Skuru IK, 2-1 (damer)

Tre matcher har spelats i denna serie och samtliga har varit förvånansvärt jämna. Skuru har lyckats skaka om det vanligtvis överlägsna Göteborgslaget rejält. I alla matcherna har lagen turats om att hålla i taktpinnen. Men stora mängder slarv från Skuru har lett till att de förlorat båda första matcherna. Igår spelades den tredje matchen i serien och Skuru lyckades vinna på bortaplan. Därmed höll Stockholmslaget liv i serien och får spela minst en match till.

Höörs HK H65 – Önnereds HK, 2-1 (damer)

Innan slutspelet trodde många att Höör skulle vara det enda laget som kunde ha en chans mot Sävehof i en final. Men efter att Önnered förlorade borta med hela 14 bollar i den första matchen kom de tillbaka och vann hemma. Önnered tuggade ikapp ett stort underläge i den tredje matchen – men Höör behöll lugnet och knep segern. Skåningarna har därmed matchboll inför match fyra imorgon.

Hammarbys Anders Wik Rydberg testar hur stretchig Kristianstads Markus Olssons tröja är.
Hammarbys Anders Wik Rydberg testar hur stretchig Kristianstads Markus Olssons tröja är.

IFK Kristianstad – Hammarby IF HF, 2-1 (herrar)

Seriesegrarna Kristianstad inledde semifinalerna starkt och gick till halvtidsvila med 18-10 i den första matchen. I returmatchen på Söder var de grönvita mer taggade – de tog ledningen direkt och behöll den hela matchen. Men i match tre blev det en total uttömning och Hammarby förlorade stort. Den fjärde matchen spelas på fredag i Eriksdalshallen, som var i princip slutsåld redan innan biljetterna släpptes för allmänheten.

IK Sävehof – Ystads IF HF, 2-0 (herrar)

Små mot stora, teknik mot kraft, Färöingar mot rubbet. Semifinalsserien mellan dessa lag kan beskrivas på många sätt, men de flesta är överens om att Ystad måste få koll på de färöiska släktingarna för att ha en chans. 20-åriga Elias Ellefsen Á Skipagøtu har 39 mål och 34 assist i slutspelet hittills, medan 17-åriga kusinen Óli Mittún har 10 mål och 14 assist trots sin korta speltid. Båda matcherna har varit jämna, men nu har Sävehof chans att avgöra. Ystad måste vinna tre raka matcher för att ta sig till final.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget