Ronaldo – fotbollens första dollarmiljardär

Foto: Marco Alpozzi/TT

Cristiano Ronaldo har i och med coronakrisen gått ner i lön. Trots det blir han fotbollens första dollarmiljardär, enligt Forbes. Han blir där med den tredje idrottaren att passera den ekonomiska milstolpen.

Juventustjärnan Cristiano Ronaldo blir innan slutet av år 2020 den första fotbollsspelaren att bli dollarmiljadär, rapporterar Forbes.

Den första idrottaren att tjäna 1 miljard dollar under sin aktiva karriär var golfspelaren Tiger Woods 2009. Boxaren Floyd Mayweather passerade gränsen 2017 och Ronaldo blir nu den tredje i ordningen. Det trots att han och de andra spelarna i Juventus sänkt sina löner på grund av coronakrisen.

Ronaldo drar inte bara in pengar på fotbollsplanen utan sponsoruppdrag spelar en stor roll. Han har bland annat ett stort sponsoravtal med skojätten Nike samt ett eget underklädesmärke och en parfymkollektion.

Pengarna används inte bara för eget bruk utan han skänker även till välgörenhet. Nyligen donerade portugisen nästan 20 miljoner kronor till landets sjukhus.

Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget