Roger Federer auktionerar ut ägodelar – pengarna går till välgörenhet

Tennisstjärnan Roger Federer auktionerar ut olika föremål från avgörande stunder i karriären. Han har vunnit 20 grand slam-titlar totalt, och samtliga prylar på auktionen har en anknytning till titlarna. Auktionen äger rum i juni.

Federer vill dela med sig av viktiga ägodelar till sina fans, och pengarna går till hans egen välgörenhetsstiftelse, det rapporterar TT idag. Några av föremålen är outfiten och racketen Federer använde när han vann i final mot svensken Robin Söderling i Franska mästerskapen 2009. Tävlingen i Paris är den av de fyra grand slams som spelas på grus och Federers skor från matchen ska fortfarande vara täckta av gruset från Roland Garros.

Nu kan du köpa Federers gamla skor.
Nu kan du köpa Federers gamla skor.

Utgångspriserna på Federers ägodelar varierar, de ligger på omkring 30 000 upp till 800 000 svenska kronor.

– Varje föremål i auktionerna representerar ett ögonblick i min tenniskarriär, och det här möjliggör för mig att dela delar av mitt personliga arkiv med fans runtom i världen, säger Roger Federer.

Ytterligare en auktion med Federers prylar kommer att hållas i juli för dem med mindre budget. Där kommer föremål av ett lägre värde att säljas.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget