Rockad på AIK:s chefspositioner

Under gårdagen presenterade AIK fotboll att sportchefen Björn Wesström byter roll och blir ny klubbdirektör och vd. Nu har klubben presenterat hans ersättare i rollen som sportchef.

Björn Wesström på AIK:s hemmaarena Friends Arena.
Björn Wesström på AIK:s hemmaarena Friends Arena.

Wesströms ersättare hämtas från egna led, den tidigare vice sportchefen Henrik Jurelius, 34 år, tar över rollen som sportchef i stockholmsklubben.

– Jag känner en enorm stolthet över att erbjudits rollen som sportchef för herrlaget i AIK Fotboll och ansvaret som det innebär. Jag har samtidigt en stor respekt för rollen och det enorma arbete som Björn har gjort under en mycket lång tid, säger Henrik Jurelius till klubbens hemsida.

Henrik Jurelius har varit verksam i AIK sedan 2010, då inom ungdomsfotbollen. Han har även haft rollen som sportchef för klubbens damlag 2011 till 2012, och som koordinator på herrlagets träningar innan han blev assisterande sportchef 2018.

Björn Wesström tankar om sin efterträdare:

– Henrik Jurelius har kompetensen, AIK-erfarenheten och värderingarna som gör att han kan leda den sportsliga verksamheten på Karlberg med full fart från dag ett.

Ämnen i artikeln
Mer från: Sport
Mer från Läget