Riksidrottsförbundet lägger 500 miljoner för stöd till idrotten efter pandemin

Foto:  Ben Sauer on Unsplash

Nästan halva summan kommer gå till fotboll, resten kommer gå till andra sporter bland annat pingis. Läget pratar med Malte Rosén som är pingistränare.

Riksidrottsstyrelsen gick igår ut med ett pressmeddelande om att Riksidrottsförbundet ska dela ut 500 miljoner kronor som återstartstöd till idrotten efter pandemin. 4 660 000 kronor av dem ska gå till pingis.

Malte Rosén jobbar som pingistränare i Norrtulls SK och berättar att pandemin begränsade pingisspelandet för vissa spelare beroende på ålder.

– Först var det träning för alla och sedan var det inte för någon. Sedan var det spelare födda 2005 eller senare som fick delta, säger Malte Rosén.

Efter pandemin har det däremot kommit fler till klubben, speciellt de födda tidigast 2005. Han tror det beror på att nu, när folk äntligen får, vill de spela pingis igen.

Om Norrtulls SK skulle få en del av stödet hoppas han på att de kan skaffa en egen lokal.

– Vi har klart sämre förutsättningar än de flesta klubbar i Stockholm för vi har ingen egen hall. Om vi skulle kunna göra om någon lokal till en pingishall för våra medlemmar så skulle ju det varit ett otroligt lyft, säger Malte Rosén.

Han fortsätter:

– Sedan tror jag också att vi skulle kunna lägga mer pengar på att få folk att börja spela pingis, starta igång projekt i närområden. Vi har till exempel besökt skolor förut, så vi kan få fler människor in i den här fantastisk sporten.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget