Rekordförsäljningen räddar mästarklubben

Det nya coronaviruset slår hårt mot den allsvenska fotbollen. Många klubbar har korttidspermitterat sina spelare, men Djurgårdens IF bryter trenden med hjälp av försäljningen av Marcus Danielson.

Marcus Danielson slutar i Djurgården IF.
Marcus Danielson slutar i Djurgården IF.

Den efterlängtade seriepremiären var planerad till helgen, men istället för att förbereda sig för match är nu många spelare och ledare korttidspermitterade för att försöka mildra de ekonomiska effekterna av coronakrisen, skriver TT.

Djurgården, däremot, har inte vidtagit några direkta åtgärder mer än att ordinera kortare semestrar.

Detta, tack vare rekordförsäljningen av Marcus Danielson, som innan krisen slog till, flyttade från Djurgården till kinesiska Dalian för 50 miljoner kronor, skriver TT.

"Skapar lugn"

– Försäljningen av Danielson var oerhört viktig för att ge oss trygghet. Det skapar lugn inför framtiden, men framför allt skapar det lugn för våra spelare och ledare just nu. Kanske har vi längre uthållighet än vad många andra klubbar har, säger sportchef Bosse Andersson till TT.

Tryggheten och välmåendet hos spelare och ledare är något som värderas högt av både Andersson och vd:n Henrik Berggren.

– Det är oerhört viktigt att de känner trygghet och mår bra. Sedan har vi självklart en beredskap för permittering, men vi har inte för avsikt göra det i det korta perspektivet, säger Andersson.

Ämnen i artikeln
Mer från: Sport
Mer från Läget