Real Madrid vidare till semifinal efter kaosartat slut

Ronaldo blev så glad att han tog av sig tröjan och visade musklerna för publiken.
Ronaldo blev så glad att han tog av sig tröjan och visade musklerna för publiken.

Dramatisk och känslomässig berg- och dalbana när Ronaldo sköt Real Madrid till semifinal på övertid.

I det första mötet Champions League-kvarten lyckades Real Madrid slå Juventus med 3-0 på deras hemmaplan i Turin. Det var alltså en svår uppförsbacke som Juventus hade framför sig i returen i Spanien och Madrid.

Men det blev till slut en riktigt dramatisk kväll.

0-1 till gästerna i andra minuten blev till 0-2 i 37:e, båda målen av Mario Mandzukic. 0-3 kom i 67:e, den gången av Blaise Matuidi.

Helt plötsligt hade det många trodde var omöjligt hänt - Juventus hade vänt på steken. 0-3 skulle ta matchen till förlängning och det såg ut att bli utgången av de ordinarie 90 minuterna.

När spelarnas ben började värka i de sista skälvande minutrarna, när alla gjorde sig redo för en uppesittarkväll med 30 minuter extra fotboll och kanske en straffläggning - då slog kaoset, och Cristiano Ronaldo, till.

Buffon blev utvisad i samband med straffsituationen.
Buffon blev utvisad i samband med straffsituationen.

Högljudda protester gav rött kort

I den 93:e minuten hamnade Lucas Vazquez fri framför Gianluigi Buffon i Juve-målet. Precis vid skottögonblicket blev han knuffad i ryggen av Medhi Benatia och föll till marken.

Domaren dömde straff vilket följdes av stort tumult, och en frustrerad Buffon blev utvisad på kuppen.

På den efterföljande straffen klev ingen mindre än Cristiano Ronaldo fram och dunkade säkert in bollen till vänster om inhoppande Wojciech Szczesny.

Efter 0-0 i returen mot Sevilla gick även Bayern München vidare i onsdagkvällens andra CL-kvart. Totalt blev 2-1 på de två mötena.

Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget