Rått-kastning i Frankrike

Skadedjursbekämpare kastar döda råttor mot Paris stadshus i protest. Demonstrationerna fortsätter i Frankrike, trots detta så backar inte president Emmanuel Macron i sitt beslut att höja pensionsåldern.

Råttlik kastas på Paris stadshus
Råttlik kastas på Paris stadshus

Tre månader av protester

Sedan januari har stora protester tagit plats i Frankrike när pensionsreformen som innebär en höjning av pensionsåldern från 62 till 64 år presenterades. Opinionsundersökningar visade redan i januari att två tredjedelar av befolkning motsatte sig reformen och samtidigt så mobiliserade sig fackföreningar i stora protester. Trots ett stort motstånd och brist på stöd i regeringen så drevs förslaget igenom i mars i år.

Protesterna har fortsatt igenom mars och in i april och efter de senaste förhandlingarna mellan regeringen och fackföreningarna inte gett resultat så förväntas stora protester i de kommande dagarna på grund av dödläget, rapporterar TT.

Råttor kastas i protest

På torsdagen samlades folkmassor inför protester bland annat i Nantes, Marseille och Paris. I en särskilt utstickande handling i samband med protesterna så har döda råttor kastats mot väggarna på Paris stadshus. Det är skadedjursbekämpare som ligger bakom aktionen då de gett sig ut på gatorna och valt ett annorlunda sätt att visa sitt missnöje med reformen.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget