Protester utanför spelarnas hem- säkerheten höjs

Just nu leder PSG Ligue 1. Men supportrarna är inte nöjda, med krav på förändring har hotfulla protesterar brutit ut.

PSG ultras på sin läktare.
PSG ultras på sin läktare.

Stökigt i Paris

Messi avstängd på grund av en resa till Saudi Arabien. Tränaren Christophe Galtier utreds av polisen för rasism. Utslagna i Champions League och franska cupen. Våren har varit stormig för PSG. Nu kräver supportrarna förändring. Protester har hållits på läktarna, utanför klubbens kontor och vid spelares bostäder. På grund av oroligheterna har klubben behövt höja säkerheten runt spelare och klubbledning.

I supportergruppen Collectif ultras Paris öppna brev till klubben ställs en rad olika krav. Gruppen menar att klubbledningen måste avgå och speciellt klubbpresidenten Naser Al-Khelaifi. De anser att klubbledningen tar beslut som är respektlösa mot ”institutionen” Paris Saint Germain. Ultras gruppen vill ha ”en chef som driver klubben mot toppen, har en tydlig vision för projektet och kan göra klubben till en riktig familj som strävar efter samma mål”.

Klubbpresidenten Naser Al-Khelaifi.
Klubbpresidenten Naser Al-Khelaifi.

“Messi, son of a bitch”

Klubben fördömer de kränkande och riskfyllda handlingarna som vissa supportrar gjort under protesterna. Utanför Messi och Neymars hem samt klubbens kontor har bengaler tänds och fientliga ramsor skanderats. “Messi, son of a bitch” kunde höras ropas på franska och spanska. Säkerheten runt träningsanläggningen och spelarnas bostäder har nu utökats.

Messi som är i skottlinjen för protesterna är fortfarande avstäng med anledning av hans sponsrade Saudiresa. Enligt Sportbladet finns det säkra källor på att han kommer lämna efter säsongen. Det kan även vara så att det inte blir fler matcher i PSG-tröjan för Messi. Efter avstängningen är det osäkert om han återvänder.

Ämnen i artikeln
Mer från: Sport
Mer från Läget