Populära chips återkallas – kan innehålla mjölk

Spår av mjölkproteinet kasein har upptäckts i 32 kartonger lättsaltade chips. Detta skriver Svenska lantchips i ett pressmeddelande. Men hur hamnade egentligen spår av mjölk i lättsaltade potatischips?

CHIPS. Foto: Christine Olsson/TT

– Vi ser mycket allvarligt på det inträffade, säger Joseph Bautista, marknadschef på Svenska lantchips.

Företaget tillverkar flera olika chipssmaker med kryddblandningar som till exempel gräddfil, en smaksättning som bland annat innehåller mjölk. Detta är sannolikt anledningen till hur spåren av mjölkprotein kom i kontakt med utrustningen, som sedan användes för att producera de lättsaltade chipsen.

– När man sedan upptäckte spåren av mjölk under en rutinkoll avbröts genast produktionen på grund av denna risk, säger Joseph Bautista till Läget.

De 32 kartongerna som började säljas har nu skickats till Icas lager i Västerås och försäljning av chipsen har stoppats. Företaget har varit i kontakt med berörda kunder för att begränsa spridningen i butikerna.

– Vi hoppas innerligt att allt ska gå väl, samtidigt har vi sett över våra rutiner och kommer bättra utbildningen av ny personal, säger Joseph Bautista.

Kan du ha råkat köpa chipsen?

De berörda påsarna har bäst före datum 01.09.2023 med lotnummer: 2003040419, 2003040420, 2003040421 eller 2003040422.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget