Pojke misshandlade grannar – föräldrarna vräks

Tonårspojken satte skräck i grannskapet med misshandel, droger och hot. Nu har hovrätten beslutat att vräka hans föräldrar, uppger Hem & Hyra.

EXPLOSION SOLNA. Foto: Christine Olsson/TT

– Grannarna är så oroliga att de inte vågar gå ut med soporna eller röka på gården på grund av hans beteende, uppger hyresvärden i hovrättens beslut.

Den 17-årige pojken och hans kompisgäng har under en lång tid hängt i hans föräldrars bostadshus. I trapphus och korridorer har de andra boende behövt stå ut med bland annat våld och hot om att deras hem ska brännas ner. Gänget har även spottat på grannarnas dörrar och kastat sten på polisen.

I höstas misshandlade pojken en besökare till en granne i det aktuella trapphuset. Besökaren fick ta emot ett flertal slag och sparkar, även efter att ha fallit till marken. I vintras dömdes sonen till fängelse i Göteborgs tingsrätt för två fall av ofredande och olaga hot mot grannar.

Enligt föräldrarna har de har vidtagit åtgärder för att lösa problemet som till exempel att få sonen att flytta. Däremot står hovrätten fast vid att incidenterna fortsatt trots att föräldrarna har fått flera varningar från både polisen och hyresvärden.

SL HITTEGODS. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Hyresvärden har även kunnat bevisa att sonen har haft fri tillgång till husets utrymmen med hjälp av en elektroniskt tagg. Denna tagg tillhörde föräldrarnas lägenhet.

Nu vräks föräldrarna med omedelbar verkan, och domen går inte att överklaga.

Ämnen i artikeln
Mer från: Nyheter
Mer från Läget