Pettersson och Gustafsson ute ur VM

Elias Pettersson i Sweden hockey games mot Ryssland, 28 April 2018
Elias Pettersson i Sweden hockey games mot Ryssland, 28 April 2018

På söndagskvällen vann Tre Kronor över Schweiz med 5-3, men vinster kommer aldrig gratis. Årets bästa spelare i SHL, juniorstjärnan Elias Pettersson, och backen Erik Gustafsson är båda klara med årets VM efter att de brutit sina tummar.

I den andra perioden av matchen fick Elias Pettersson ett friläge, men han missade med en knapp marginal samtidigt som han föll till isen. När Pettersson sedan kom till bänken fick alla tittare se ett smärtsamt uttryck i spelarens ansikte och innan matchen var över hade han lämnat bänken och gått till omklädningsrummet.

Chicagobacken Erik Gustafsson åkte på en tackling i tredje perioden, det var antagligen då som även han bröt tummen.

- En olycka kommer sällan ensam, båda har brutit tummen, säger Tre Kronors lagläkare Björn Waldebäck.

Röntgen skedde redan på plats i arenan. Under de närmsta dagarna ska det bestämmas vad man gör för behandling, enligt Waldebäck. Men det finns ingen möjlighet att spelarna ska kunna fortsätta i turneringen.

Nashvillebacken Mattias Ekholm kommer in på måndag, men eftersom att hela truppen nu är spikad har man inte råd med fler skador bland backarna. Det är dessa sex  som man får klara sig på.

- Det är som det är. Vi har spelare som kan spela många minuter och så. Men framför allt tycker jag att det är jättetråkigt för Erik så klart, säger förbundskapten Rikard Grönborg.

Ämnen i artikeln
Mer från: Sport
Mer från Läget