Padeltennis: ett bra och populärt alternativ

Intresset för padeltennis ökar bland ungdomar
Intresset för padeltennis ökar bland ungdomar

Folkhälsomyndigheten uppmanar till att fortsätta motionera, men på olika sätt som inte riskerar att sprida smittan vidare. Padeltennis, sporten som de senaste åren fått ett stort genomslag, är ett populärt alternativ bland ungdomar nu i coronatider.

Padel är sporten som inte ser ut att märka av coronaviruset. När andra föreningar och sportorganisationer slagit igen sina dörrar är behovet av alternativa sätt att motionera stort, många ungdomar har hittat till padelhallarna runt om i landet.

- Det är relativt oförändrat, säger Torbjörn Ryman, som driver en anläggning i Östersund, om kundtrycket till TT.

Dock har snittåldern på spelarna sjunkit de senaste veckorna.

- Med tanke på att skolorna har distansundervisning är det mer ungdomar hos oss under dagtid, säger Ulf Börjeson, klubbdirektör för Göteborgs lawn padelklubb.

Sporten är ett bra alternativ då smittorisken är låg, fyra spelare på en 200 kvadratmeter stor plan, utan kroppskontakt. Ett stort ansvar vilar fortfarande på anläggningarna och deras personal. På padelklubben i Göteborg lindas rackhandtagen om mellan varje gång de hyrs ut. Andra anläggningar har satt upp krav på att spelarna måste tvätta händerna framför personalen innan de får hyra ett racket.

Det råder en positiv tro om att padeltennisen är ett alternativ vi kommer att ha kvar.

- Den sker visserligen inomhus men den har förutsättningarna att kunna utövas på ett säkert sätt, säger Torbjörn Ryman till TT.

Ämnen i artikeln
Mer från: Sport
Mer från Läget